GebelikHafta Hafta HamilelikHamilelik Belirtileri

Gebelikte Soğuk Algınlığı Ne İyi Gelir?

Hamilelerde soğuk algınlığı ne iyi gelir, gebelikte soğuk algınlığı gibi bilgileri içeren hamilelikte soğuk algınlığı makalemiz eklenmiştir.

Gebelikte Soğuk Algınlığı Ne İyi Gelir?

 

Mevsimsel soğuk algınlığı, insanlarda en sık görülen solunum hastalıklarından biridir. Gebelikte soğuk algınlığı ne iyi gelir? bu durum önceden bilinçlendirme ile anne adayı ve bebek sağlığı açısından önlenebilir tedaviyle atlatılabilir. Hamile bir kadının soğuk algınlığı tedavisi veya önlenmesi sırasında dikkate alması gereken bir dizi faktör vardır ve bir doktor yardım alması gereken zamanlarda vardır.

Soğuk algınlığı reçetesiz satılan ilaçlar ile önlenebileceği düşünülür, bu ilaçlar gebelikte soğuk algınlığı semptomlarını tedavi etmek için aynı birkaç bileşeni kullanır. Hamilelikte soğuk algınlığı olan soğuk algınlığı aynı şeydir. Burada önemli faktör ise anne adayının psikolojik sağlığıdır. Anne adayında meydana gelebilecek yüksek kaygı ve endişeyi kontrol altına tutmak önemlidir. Yüksek kaygı ilerleyen evrelerde anne adayına ve bebeğe olumsuz geri dönüşüm sağlayabilir.

Hamileyken, hem kadın hem de bebeği için dikkate alınması gereken başka şeyler vardır. Çoğu anne adayını ilaçla tedavi yöntemi endişelendirirken bazı kadınlar bu dönemi olağan bir süreçle atlatabilmek için kendilerini stres, yüksek kaygı ve hatta depresyona sürükleyebilir. En temelde soğuk algınlığı ve enfeksiyon riskini azaltmak için izlenebilecek süreç geliyor.

Sağlıklı beslenme, soğuk algınlığını önlemede önemli bir faktördür. Çeşitli taze yiyecekler yemeye odaklanmak, vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini almasına yardımcı olabilir. Çinko ve C vitamini içeren doğum öncesi bir vitamin bulmak, hamilelikte soğuk algınlığını önlemek için bağışıklık sistemini daha da desteklemeye yardımcı olabilir. Aktif kalmak da soğuk algınlığını önlemenin önemli bir parçasıdır. Yüzme ve bisiklete binme gibi hafif ile orta derecede gebelik açısından kadınlar kulübü güvenli egzersizler bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve metabolizmayı artırmaya yardımcı olabilir.

hamilelikte soğuk algınlığı
hamilelikte soğuk algınlığı

Gebelikte Soğuk Algınlığı Kadınlar Kulübü

Doktorlar bunların dışında aksatılmaması gereken bir diğer şeyin kesinlikle hijyen olduğunu belirtiyorlar. Sabun ve ılık su ile düzenli el yıkama önermektedir. Bu, diğer insanlarla veya alışveriş arabaları ve kapı kolları gibi halka açık eşyalarla temas ettikten sonra özellikle önemlidir.

Hamilelik sırasında soğuk algınlığı genellikle bebeği etkilemez. Soğuk algınlığı, bağışıklık sistemi tarafından nispeten kolay işlenen hafif hastalıklardır. Hapşırma, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hafif öksürük ile seyredilebilir. Burada soğuk algınlığıyla karşı karşıya kalan anne adaylarının bağışıklıklarını diri tutacak aktiviteleri sürdürmeleri, günlük sıvı ihtiyaçlarını karşılamaları önemlidir. Vücudun hasta hissetmesi durumunda yatıp dinlenmek, bedeni yormamak gerekir.

 

gebelikte-soguk-alginligi-ne-iyigelir
gebelikte-soguk-alginligi-ne-iyigelir

Başları yüksekte uzanmak da nefes almak ve tıkanıklığa yardımcı olabilir. Birçok hamile kadın, burun tıkanıklığını gidermek ve üretken bir öksürüğü teşvik etmek için oda nemlendiricileri kullanır. Ağrı ve tıkanıklığı azaltmak için baş, sinüsler ve omuzlara sıcak kompresler uygulamakta başka bir koruyucu-önleyici müdahaledir. Bütün bunların dışında anne adayının yüksek ateşi ve enfeksiyonları oluyorsa bebeği etkileyebilir. Hamile bir kadın yüksek ateş veya başka enfeksiyon belirtileri yaşıyorsa, bu semptomları azaltmak için reçetesiz ilaç takviyesi yerine hemen bir doktorla görüşmek önemlidir.

Bu konuya bakabilirsiniz https://www.ikraozturk.com/33-haftalik-gebelik-bebek-kilosu-kadinlar-kulubu

Etiketler

admin

HamileKadinlarKulübü.Com Gebelik, hamilelik, erken hamilelik belirtileri, kadın doğum kadınlar kulübü. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden HamileKadinlarKulübü.Com sitesi sorumlu tutulamaz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı