Hamilelik BelirtileriGebelikHafta Hafta Hamilelik

Yumurta Çatlama Belirtileri

Yumurta çatlama belirtileri kadınlar kulübü Yumurta çatlama belirtileri nedir arasında bayanların sıklıkla şikayetçi olduğu konu; kasık ve karın bölgesindeki ağrılardır. Ayrıca vücudun ısısının artmasıyla birlikte göğüslerde ağrı da görülmektedir.

Yumurta Çatlama Belirtileri Kadınlar Kulübü

Kadınların aylık dönemlerde düzenli olarak yumurta çatlaması belirtileri durumu ile karşı karşıya gelmektedirler. Bu dönemde kadının rahim ve yumurtalıklarından dışarıya; çatlayan yumurtalar atılır ve bu da bayan da bazı rahatsızlıklara neden olmaktadır. Yumurta çatlama belirtileri arasında bayanların sıklıkla şikayetçi olduğu konu; kasık ve karın bölgesindeki ağrılardır. Ayrıca vücudun ısısının artmasıyla birlikte göğüslerde ağrı da görülmektedir. Bayanlar yaşanan bu durumdan oldukça sıkıntı duyuyor olsalar da periyodik olarak her ay aynı problemle karşılaşmaktadırlar. Har ay yumurtlama dönemi belirtileri kadınlar kulübü farklı sayıda ve farklı şekilde oluşan yumurta çatlamaları haliyle farklı belirtiler de ortaya çıkarmaktadır. Vücudumuzun vermiş olduğu bu tepkimeler çatlayan ve dışarı atılan yumurtalarla ilgilidir. Bayanların yaşadığı belirtiler ve şikayetler her ay farklılık göstermektedir.

 

Yumurta Çatlaması Ne Zaman Olur? Kaç Gün Sürer?

Yumurtaların çatlaması ile yumurtlama dönemi de başlamış olmaktadır. Bu dönem; ergenlikte başlar menopozda son bulur. Normalde bu süreç 28 günde bir olmaktadır. Bazı bayanlarda 30 hatta 35 günde de olabilmektedir. Yumurta çatlama belirtileri hisseden biri yumurtalarının çatlama zamanının geldiğini de böylelikle anlamaktadır. Adet döneminde aksaklıklar yaşamayan bir kadın 14 gün sonrasında yumurtlamaya başlaması normal bir süreçtir. Bazı bayanlarda 30 gün aralıklarla oluşan adet kanamalarında yumurtlama zamanı da 2 gün ileri gitmiş demektir. Yani ilk adet gördüğünüz günden itibaren sayacak olursanız; 30 günde bir adet olan kadın 16. Gününde hamile belirtileri hamile kalabilir. Olgunlaşan yumurtalar, yumurtalık dışına çıktığı zaman sadece bir gün içerisinde döllenmektedir. Bu durum sadece o gün hamile kalınabilir anlamını taşımamaktadır. Çünkü erkeklerin spermleri bayanın rahminde 4 ya da 5 gün canlılığını yitirmemektedir. Bu süreç içerisinde yaşanacak olan cinsel ilişki sonrasında bayanın rahminde canlı halde bulunan erkek sperm hücreleri; bayanın yumurtası ile birleşip döllenme gerçekleşebilir. Yumurta çatlama belirtileri arasında bulunan ve kadınları oldukça rahatsız eden bazı durumlar aslında gebelik öncesinde bayanın hamile kalabilmesi için görülen belirtiler arasındadır.

 

Yumurta Çatlaması İle Birlikte Görülen Adetin Döngüsü Nasıldır?

Yaklaşık olarak 28 günde bir görülen adet kanamaları; bazen farklılık da göstermektedir. Bu farklılıkların kadınların hormonlarıyla, yaşantı şekliyle ya da bazı kronik hastalıklarla ilgisi bulunmaktadır. Adet kanaması ile birlikte kadın vücudu her ay kendini hamile kalmaya hazırlıyor da diyebiliriz. Bu dönemde bayanların uyarıcı hormonları beyine ileti görmektedir. Yumurta çatlaması sonucunda yumurtanın erkek spermleri ile birleşmesi ve böylelikle hamileliğin gerçekleşmesi olayı mümkündür. Yumurta çatlama belirtileri hisseden bayanlar; adetin olmasıyla birlikte vücudunda gelişen bazı değişiklikler onun hamile kalmasındaki ilk adımlardır. Adet sonrasında olgunlaşan yumurtalar artık hamilelik sürecinin başlaması için yeterlidir.

 

Çatlatma İğnesi Nedir?

Hangi Hallerde Kullanılır? Normal şartlarda böyle bir sıralama izlenmesine rağmen bazen olgunlaşan yumurtalar çatlayamaz ve böylelikle hamilelik de oluşmaz. Bunu için de bazı tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Bu yöntemlerden bir tanesi “çatlatma iğnesi’’ olmaktadır. Bu yöntemde olgunlaşmış olan yumurtalar bazı ilaçlarla çatlatılmaktadır. Bu işlemden takriben 2 gün sonra yumurtanın çatlaması söz konusudur. Kadınlarda sıklıkla görülen şikayetler arasında bulunan karında şişlik ve ağrı Yumurta çatlama belirtileri arasında yer almaktadır. Hamile kalmak isteyen bayanlar; olgunlaşan yumurtaların çatlayarak hamilelik sürecine uygun olup olmadığını kontrol ettirmeleri gerekir. Çatlama gerçekleşmeyen kişilerde ise tıbbi bazı ilaçların kullanılması gerekebilir.

Etiketler

admin

HamileKadinlarKulübü.Com Gebelik, hamilelik, erken hamilelik belirtileri, kadın doğum kadınlar kulübü. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden HamileKadinlarKulübü.Com sitesi sorumlu tutulamaz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı